home

La poalele Făgărașilor


15 – 17 martie 2024, 2 nopți/ 3 zile

11 - 13 octombrie 2024, 2 nopți/ 3 zile


image


Ziua 1 – Vineri | Iași – Bacău – Târgu Secuiesc – Prejmer – Șinca Veche - Făgăraș

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market, fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00 pe traseul Iași – Bacău – Târgu Secuiesc – Făgăraș. Înainte de a ajunge în Prejmer, vom face o scurtă pauză pentru masa de prânz în Târgu Secuiesc. Vizităm Biserica Fortificată Prejmer, construită în secolul al XIII-lea ca biserică romano-catolică pe fundațiile unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea. Cetatea este considerată a fi cea mai bine păstrată fortificație din Europa și poartă amprenta Cavalerilor Teutoni care au zăbovit în Țara Bârsei la începutul secolului al XIII-ea. De asemenea, cetatea este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Continuăm cu vizitarea Mănăstirii Rupestre de la Șinca Veche, un loc plin de legende și de mister. Cunoscută și sub denumirea de Templul Ursitelor sau al Dorințelor, se presupune că acest loc are o istorie de peste 7000 de ani. Cazare la Hotel Bulevard 3* sau similar.

Ziua 2 – Sâmbătă | Făgăraș – Mănăstirea Sâmbăta de Sus - Herghelia de cai lipițani Sâmbăta de Jos – Mănăstirea Cârța – Castelul de Lut Valea Zânelor – Avrig – Transfăgărașan

Mic dejun la hotel. Începem ziua cu o vizită de suflet la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, una din frumoasele ctitorii ale domnitorului martir, unde a fost stareț și Părintele Arsenie Boca între anii 1942-1946. Situată chiar la poalele munților Făgăraș, mănăstirea își așteaptă vizitatorii într-un cadru natural de excepție. La câteva minute distanță se află următorul nostru obiectiv, și anume, Herghelia de Cai Lipițani din Sâmbăta de Jos. Herghelia a fost fondată în 1874, cu un efectiv de cai din rasa lipițan proveniți chiar de la Herghelia Lipica din Slovenia unde a și luat naștere această rasă în 1580. Următoarea oprire va fi la Mănăstirea Cisterciană din Cârța, o monumentală construcție gotică de secol XII. Ne îndreptăm apoi spre Castelul de Lut din Valea Zânelor, un loc ce pare desprins din basme. Poposim și în localitatea Avrig unde vom admira palatul de vară al baronului Samuel von Brukenthal și facem o plimbare prin frumoasa gradină barocă a acestuia. Cazare la Hotel Bulevard 3* sau similar.


Ziua 3 – Duminică | Făgăraș – Cetatea Făgăraș – Cetatea Feldioara - Iași

După micul dejun ne îndreptăm spre Cetatea Făgăraș, clasată de topurile internaționale din domeniul turismului în rândul celor mai frumoase fortificații medievale din Europa. Începând cu 1923, cetatea găzduiește Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat, numit astfel în cinstea fondatorului său. Vizitatorii au posibilitatea să admire atât superbele camere ale castelului cât și o valoroasă colecție muzeală cu exponate din varii domenii: artă, etnografie, arheologie, religie, etc. Continuăm cu vizitarea Cetății Feldioara. Construită în secolul al XIII-lea, Feldioara, este


considerată cea mai importantă fortificație ridicată de Cavalerii Teutoni în Transilvania. Datorită amplului proces de restaurare din perioada anilor 2013 – 2017, cetatea a renăscut și își așteaptă vizitatorii cu porțile larg deschise. Retur spre casă unde vom ajunge seara, funcție de trafic.


Tarife:


Adult in cameră dublă

650 lei

Adult in cameră single

850 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

650 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

520 lei


Tariful include:

  • 2 nopți de cazare cu mic dejun la Hotel Bulevard 3* sau similar

  • Transport autocar

  • Însoțitor de grup


    Tariful nu include:

  • Intrările la obiectivele turistice


    Informatii suplimentare:

    Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

    Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


    Condiții de plată:

    • 200 lei la înscriere

    • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare